tirsdag den 5. november 2013

Hæklet stjernepude og syet skypude - Babymonth #5

I dag skal det handle om sengetøj og pyntepuder i babysengen. Rigtige klassikere her i Blogville; stjernen og skyen <3

Sengetøjet er syet efter standard mål, hvor dynebetrækket er 70 x 100 cm og pudebetrækket er 40 x 45 cm. Det er syet med stropper i bunden. 
Tidligere har jeg lavet sengetøj efter Laralils DIY. Det bliver SÅ fint. Når der skal laves junior sengetøj kommer jeg helt sikkert til at bruge den DIY igen.

Stjernepuden er hæklet efter samme opskrift som stjernerne i uroen over puslebordet. Opskriften finder du her hos Hvad bier tænker. Jeg er vild med det udtryk Cecilie har fået frem med stjernens soveøjne og kys-hjerte-mund, så det måtte jeg også lave.

Skypuden er dejlig blød og syet i isoli. Jeg tegnede et mønster på et A3 ark, klippede stof ud, syede sammen og lukkede vendehullet udefra. Meget simpelt, og da fyldet er polyester kan hele puden vaskes på 40 grader. Til den her har jeg brugt det dyre "Bamsefyld" fra Stof2000, men nu bruger jeg fyldet fra  Ikea puder (Monteringspuden Inner).

Når du skal fylde hæklede dyr, syede puder eller bamser er det en god ide at være lidt omhyggelig med fyldet. F.eks. kan du se på min skypude at den er fyldt af mange små klumper, EN stor klump giver en flottere og glattere overflade. Se tip til fyld af hæklede/syede ting lige her.

Stofbleerne har jeg fået i en kasse med arveting. Mon ikke de også er farvet med textilfarve?
Det var rigtig godt at have en stofble liggende klar i sengen, specielt til natamninger, haha.
Jeg kan rigtig godt lide at vores stofbleer har forskellig farve og forskellige formål. De fuchsiafarvede på puslebordet, de rosa til amning/ansigtet og de hvide til ekstra. 

Håber I kan holde til det, for der kommer lige endnu en omgang babyspam... ups ;-)

11 kommentarer:

 1. Det er jo bare så gennemført det hele

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jeg har en liiiille svaghed for ting der matcher ;-) Tusind tak for dine søde kommentarer!

   Slet
 2. hold nu op da, jeg bliver helt skruk når man ser så dejlig en baby:)
  Og mega smart med sådan en babyseng. Den vill have gjort mit liv lidt lettere da min mindste var baby - med dårlig ører:)
  Og er det Liberty stof, SÅ fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg bliver næsten også helt skruk når jeg ser andre babyer rundt omkring her i Babymonth. Farlig måned ;-)
   Åh, stakkels lille baby, det er så strengt med når de små døjer med ørerne :-(
   Stoffet er faktisk fra Stof og Stil, dog fra foråret 2012.

   Slet
 3. Hvor er det nogle fine ting, du har fået lavet allerede. Og så må jeg altså lige sende et stooooort suk afsted! Hold nu op hvor er hun bare en dejlig lille lækkerbidsken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahahha, tusind tak søde Stine! Jeg havde lidt god tid da jeg gik og ventede mig sidste efterår og de ting jeg har vist er jo lavet dengang. Jeg var totalt hyperaktiv igennem min graviditet :-0 Nu er jeg bare en træt mor, hahah ;-) Med en lækker baby ;-)

   Slet
 4. Den hæklede stjerne er bare SÅ fin (det skrev jeg vist også på dit sidste indlæg.... den må på to-do listen ;-)
  Og babyen, hun er for lækker!! Og det er jo baby måned, så bare spam løs ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan sagtens holde til at høre rosen to gange ;-) Tusind tak Mette! Vil glæde mig til at se din udgave af stjernen. Åh, jeg ser lige stjernen for mig som gave sammen med dit fine sengetøj. Sikke en fin barselsgave det også ville blive...

   Slet
 5. Hvor er hun lækker som hun ligger der i alle de fine mønstre - virkelig nogle skønne rammer du har lavet til hende der!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Line :-) Vi har virkelig også været glad for alle tingene. Man bliver helt glad af at se på alle mønstrene.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...