torsdag den 25. juli 2013

Køkkengrej og grimme køkkenting

Som sagt er jeg blevet hooked på at bruge tid i køkkenet! Så begynder man jo at gå lidt op i det med godt køkkengrej.

Nogle af de yndlinge jeg har i køkkenet er ikke specielt dyre eller fancy, det er bare ting der er rigtig praktiske.

Et af de redskaber jeg bruger rigtig tit, er deciliter målet. Uhyre simpelt, men praktisk med hank til at hænge på skålen og nemt at rengøre. 


Den næste yndlingsting er helt klart min saks! Jeg bruger den til alt muligt. Åbne div., klippe toppen af poser inden de ryger i fryseren, klippe persille, klippe hak i boller og alt muligt andet.


Noget jeg bruger meget og ikke ville undvære er også dejskraberen. Men trods det jeg har 4 stk, har jeg ikke den helt rigtige. Den gode skraber der er tilpas stiv og samtidig fjedrene. You know? Hvilken en skal man vælge?


Hvis du bander og svovler hver gang der skal rives gulerødder, så prøv et Microplane rivejern! Det er virkelig kram og det går som en leg at rive hårde grøntsager såvel som blød ost.
Det store rivejern bruger jeg f.eks. til gulerod, kartofler, løg, ost, marcipan og chokolade. 
Det lille rivejern er rigtig fint til f.eks. parmesan, citronskal og muskatnød. Når jeg river muskatnød bruger jeg altid den smarte firkantede dims der er på billedet :-) Det er en holder der sættes på rivejernet og som så glider på rivejernet og holder nødden fast. På den måde kan man bruge den mindste lille rest uden snittede naller. Smart.


Til opbevaring kan jeg enormt godt lide patent glassene fra Weck. De er bare så fine og nostalgiske. De er på ønskelisten så vi kan fylde køkkenet med flere af dem. Desuden ser det ret lækkert ud når glassene bruges til anretning; se f.eks. her og se lige hvor smukt det kan være her. Til opbevaring af tørvarer her. Tip til indkøb her.

I mit sidste køkkengrejs indlæg viste jeg en liste over ting jeg lige nu drømmer om til køkkenet. 
Her kommer listen igen -nu med billeder :-)

I mit sidste indlæg: 
Lige nu drømmer jeg om

- ny holder til køkkenrulle
- ny brødkurv (evt. fra Muuto)
- smart lille kaffemaskine (skal det være en Nespresso?)
- kraftig blender med holdbar kobling (har to i kikkerten, Wilfa og Kitchenaid)


1. Ny køkkenrulleholder
Altså billedet taler vist for sig selv.... Vi må have en ny køkkenrulleholder! 
Det sjove er at den jo nok har set hærget ud i flere år, men ingen af os har lagt mærke til det! Er det ikke utroligt at man kan have noget der er så grimt uden at tænke på det. Haha.

Men hvilken køkkenrulleholder skal vi så have?


2. Brødkurv
Og så var der brødkurven.... Ja... historien er den samme som ovenfor! Det man ikke kan se på billedet er at kurvens "buer" er ved at falde af, når man tager fat i den. Jeg kan ligeså tydeligt huske at jeg købte den i Fakta til 35kr da jeg flyttede til Frederikshavn for 10 år siden.... Well, lad os bare sige at den også er udskiftningsklar.
Her har jeg fundet en potentiel afløser. Jeg tror at Wicker Brødkurven fra Muuto vil passe godt til os. Den er kommet på ønskelisten :-)


3. Kaffemaskine
Så var det med kaffemaskinen der var utæt. Altså, når man er kaffeglad som mig er det jo ikke rart at være uden en brygger. Så indtil vi har fundet en anden løsning/så længe vi vil have den, har vi lånt Kristians mors ekstra MoccaMaster. Jeg skal ellers love for at den hurtigt kan brygge noget kaffe.

Meeen der er sneget sig en anden kaffebryger på min ønskeliste, nemlig en Nespresso maskine. Det er da fikst at kunne lave en kop af gangen.


4. Blender
Der har jeg besluttet at det skal være en Wilfa, så den skal bare klikkes hjem.

For at fortsætte listen med køkkendrømme kan jeg sige at jeg ønsker mig en pæn og funktionel termokande! Findes det?

Vil I se min termokande?


Det er den her der er på bordet hver dag. Da jeg gik i skole havde jeg den endda med til forelæsninger! Hahaha, den er sgu da grim! Den er købt i en genbrugsbutik i Løkken for 20kr. Den kan det som vores fine termokande ikke kan -nemlig holde kaffen varm!

Den fine kande er meget flot, en klassisk Bernadotte kande fra Georg Jensen. Bare ærgerligt at det er en såkaldt "serveringskande, så den holder kun kaffen varm i 30-40 min. Ikke smart...


Her er de to kander ved siden af hinanden. Hvis bare man kunne få den til højre med egenskaber som den til venstre!


Så er der ham her... Hr. Elkedel. Nøj hvor er den træls at have stående, den pynter jo ikke ligefrem og stjæler en del bordplads. Ham drømmer jeg om at skifte ud med et armatur med kogende vand. F.eks. det fra Fumu. (måske ikke super energi rigtigt, men herligt bekvemt! åh.. de dilemmaer)


Det her køkkengrejs indlæg vil jeg slutte af med at vise den smukkeste isform som vi har fået af Kristians farmor. Den står egentlig mest til pynt i køkkenet, men en gang imellem fylder vi den med is eller fromage og tænker lidt på farmor mens vi nyder godterne.2 kommentarer:

  1. Vi har en Quooker i vores nye køkken. Den er genial!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh, ja! En Quooker måtte også gerne være i mit køkken! Den er bare så hot! (høhø...) Jeg glæder mig til at se mere fra jeres nye køkken! Jeg forestiller mig at det er blevet super fint ud fra de sneak-peaks du har vist :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...