fredag den 29. november 2013

Spisesmæk i frotté - Babymonth #15

Det her en en helt simpel udgave af en spisesmæk. Klippet ud ad et håndklæde, overlocket og sat en trykknap i. Ideen fandt jeg lige her hos Mig & My. Et sted med rigtig mange gode ideer :-)

Den smæk du ser herunder har været vasket 3-4 gange og som du kan se fnulrer frottén lidt igennem overlock kanten. Jeg overvejer om jeg måske skulle lave overlocken tættere?

Stof er i dette tilfælde Hären håndklæde, 50 x 100 cm fra Ikea til 14kr. Ud af 1 håndklæde kan jeg klippe 3 smække. Iøvrigt har jeg en del aflagte håndklæder der snart kommer under saksen ;-) Det er jo med at bruge hvad der allerede er inden for rækkevide.
Iøvrigt overvejer jeg at sætte voksdug bag på nogle af smækkene da det helt store hit for KJ lige nu er at drikke af glasset selv. Det går godt mange gange. Og der bliver spildt en del vand rigtig mange gange, haha. Der er håndklædet ikke beskyttende nok og tøjet bliver vådt.
Overlocken er lavet med 1 tråd neon og de sidste 3 alm hvid. Et trick jeg læste om på IG, som måtte afprøves. Man udskifter bare den tråd der ligger øverst: på min Bernina er det den blå tråd. Jeg synes faktisk det fungerer rigtig godt. Dog skal jeg liiiige huske at hæfte min overlock ende kan jeg se her efter vask. 
Trykknappen er fra Prym og sat i med Prym tangen. Hold da op hvor er den pengene værd! Jeg har lige købt den, da den indtil nu har været sparet væk ;-) Det er altså 124kr godt givet ud! Nu har jeg tangen; men det er jo ikke de mest inspirerende knapper de har i de gængse stofbutikker. Hvor finder I andre smarte knapper der kan sættes i med Prym tangen?6 kommentarer:

 1. Hvor er den bare fin, Ditte! Synes detaljen med neon er super sej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Stine :-) Jeg synes også det blev lidt fint. Jeg sidder jo og stirrer en del på de smække når vi (eller rettere KJ) øver at spise :-)

   Slet
 2. Tak for rosen :-)
  De er blevet virkelig fine! Jeg tror bestemt godt du kan overlocker tættere (har dog ingen erfaring med det :-))
  Lyder som en super ide med voksdug bag på - det kunne være jeg skulle prøve det :-)
  Du kan få farvede trykknapper der passer til prymtangen på en svensk side - kan ikke lige huske hvad den hedder - men hvis du er interesseret finder jeg det gerne til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for inspiration ;-)
   Ja, det skal jeg altså også have lavet.
   Jamen, hvis det ikke er alt for meget besvær at finde siden, vil jeg faktisk gerne høre hvor man kan få dem. Jeg står ikke og skal bruge dem lige nu. Men det kommer jeg sikkert til :-) hehe :-)

   Slet
  2. Du kan få de farvede trykknapper her:
   http://www.3exter.se/store/p/tryckknappar-162154/tryckknappar-ring-258123
   Jeg har ikke selv prøvede dem, men Ottobre bloggen anbefalede dem, så tænker de er god - høre gerne hvad du synes om dem, hvis du køber dem :-)

   Slet
  3. Ja, ved du hvad, det var jo nogle fine trykknapper. Jeg tror ikke jeg kommer til at købe nogle knapper lige med det samme alligevel. Jeg var nemlig så heldig at vinde både knapper og tang hos Anne-Sofie i går!! Jubii ;-) Se her: http://fingernem.blogspot.com/2013/12/vinder-af-giveaway-og-rabatkode-hvis-du.html :-) :-)
   Men tak for dit link! :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...