fredag den 29. november 2013

Musselmalet savlesmæk - Babymonth #16

Savlesmæk, charmeklud, tørklæde. Den har mange navne. Uanset er den nok mere praktisk end køn. Selvom den er lidt grim bruger vi dem hver dag, mindst en, ofte flere styk.

Stoffet er jersey på forsiden og rib på bagsiden fra hhv Stof og Stil og Stof2000. Begge dele rester fra kjolen som jeg viste her
Det midterste lag har jeg lavet i det Stof2000 kalder "Deko polyester" til 20kr/m. Det er vandafvisende og er det materiale jeg synes ligner allermest det lag der er inden i købte savlesmække. Det er dog rigtig svært at sy i da det nærmest er levende. Jeg skal vist lige øve noget mere før jeg ved om det bliver mit foretrukne materialle til mellemlag fremover.
Her i løbet af Babymonth er der blevet vist rigtig mange fine eksempler på savlesmække. Både i forskellige materialer og med lidt forskellige mønstre. Du kan se Laralils version her, Fru Flittigs her, Maries Fabriks her, Hverdagssyslerier her, Fingernems her. Skriv endelig en kommentar hvis din version og skal listes :-)
Mønsteret har jeg fået ved at klippe en gammel smæk op. Det består af tre uens stykker der samles og giver rynkeeffekten. Flere af linksene ovenover indeholder gratis mønstre :-)

Jeg er ikke tilfreds med den måde jeg fik syet smækken på. Det levende midterste lag drillede som sagt. Desuden passer det ikke særlig godt til kjolen med en matchende smæk og det er kønnere til KJ at have en stærk farve op til ansigtet, fremfor denne lidt blege "farve". Det var et forsøg, de næste må blive bedre :-)










Spisesmæk i frotté - Babymonth #15

Det her en en helt simpel udgave af en spisesmæk. Klippet ud ad et håndklæde, overlocket og sat en trykknap i. Ideen fandt jeg lige her hos Mig & My. Et sted med rigtig mange gode ideer :-)

Den smæk du ser herunder har været vasket 3-4 gange og som du kan se fnulrer frottén lidt igennem overlock kanten. Jeg overvejer om jeg måske skulle lave overlocken tættere?

Stof er i dette tilfælde Hären håndklæde, 50 x 100 cm fra Ikea til 14kr. Ud af 1 håndklæde kan jeg klippe 3 smække. Iøvrigt har jeg en del aflagte håndklæder der snart kommer under saksen ;-) Det er jo med at bruge hvad der allerede er inden for rækkevide.
Iøvrigt overvejer jeg at sætte voksdug bag på nogle af smækkene da det helt store hit for KJ lige nu er at drikke af glasset selv. Det går godt mange gange. Og der bliver spildt en del vand rigtig mange gange, haha. Der er håndklædet ikke beskyttende nok og tøjet bliver vådt.
Overlocken er lavet med 1 tråd neon og de sidste 3 alm hvid. Et trick jeg læste om på IG, som måtte afprøves. Man udskifter bare den tråd der ligger øverst: på min Bernina er det den blå tråd. Jeg synes faktisk det fungerer rigtig godt. Dog skal jeg liiiige huske at hæfte min overlock ende kan jeg se her efter vask. 
Trykknappen er fra Prym og sat i med Prym tangen. Hold da op hvor er den pengene værd! Jeg har lige købt den, da den indtil nu har været sparet væk ;-) Det er altså 124kr godt givet ud! Nu har jeg tangen; men det er jo ikke de mest inspirerende knapper de har i de gængse stofbutikker. Hvor finder I andre smarte knapper der kan sættes i med Prym tangen?











Strikket vest/undertrøje - Babymonth #14

Nu er jeg jo pludselig en lille smule bagud ( ;-) ) med de baby måned indlæg, så her kommer lige en omgang spam. Baby spam as usual…. <3 <3 <3

Som sagt har jeg en meget ivrigt strikkende faster; og vi er virkelig glade for at det kommer os til gode! Min faster elsker at strikke, men er ikke vild med at sy sammen, hæfte og sætte knapper i. Da vi akut mangler vest blev aftalen at min faster ville strikke veste og så hæfter jeg selv enderne :-) 

For et par dage siden fik jeg hæftet den første vest og jeg synes den er noget så lækker! Nu skal jeg bare lige have fikset den anden også så vi har lidt at skifte med.

Jeg elsker veste. Synes det er så dejligt både til mor og barn ;-) 

Vesten er strikket ud fra denne opskrift str.1 år. Dog er der ingen kanter på vores vest, det kan man jo lave efter smag og behag.
Garnet er Drops Alpakka. Faktisk noget garn jeg fik af en sød veninde sidste år i november i fødselsdags gave. 
Sammensyning af strik er ikke altid lige let. Synes jeg ikke. Den her vest har jeg forsøgt at sy sammen med madras-sting. Jeg synes faktisk det er blevet ret godt! Fra forsiden kan man se en smal rib lignende kant, fra bagsiden smelter de to stykker strik sammen. Hvis du har lyst til at se nærmere på teknikken, så se evt her.

Jeg synes det er ret sjovt at se at de to veste ved siden af hinanden. De er præcis lige store. Den ene er ikke samlet endnu, den anden har været vasket og har været flittigt i nogle dage. Lækker strik bliver på en måde skønnere og skønnere når det bruges…
…jeg ville ønske at jeg havde en lækker cardigan i alpakka :-)   



























torsdag den 28. november 2013

Leo fløjlsbukser med for - Babymonth #13

Rigtig mange har været så søde at kommentere på mit forsøg på at lave et par smækbukser med for. Tidligere i dag fik jeg svaret på disse kommentarer; og til mange skrev jeg at projektet var røget i skammekrogen. Al den snak om bukserne gav mig dog alligevel lyst til at tage kampen op igen.

For et par uger siden skar jeg smækbukserne over og syede rib i buksedelen. Det gik helt galt… Jeg fik lavet buksedelen alt for kort og ribben sad midt på musens rumpe. I dag gik jeg igang med 2. omgang modificering af bukserne. Jeg klippede ribben af bukserne, skar endnu en strimmel af smækbukserne og syede det hele sammen. Er jeg tilfreds? Njaa… Det ser faktisk okay ud. Men altså… bukserne er stadig en lille smule for lavtaljede. 
Hvor mange gange må man lave et projekt i smadder? :-)

Smækbukserne kan du se lige her.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...