mandag den 13. januar 2014

Strikket babyvest eller barnevest i et stykke

I morges fangede jeg lidt billeder af Klara Johanne med den nye vest på. Altså jeg forsøgte at fange nogle billeder. Ugen før jul begyndte den lille mus at gå, og der er bare fart over feltet, så det er nu blevet endnu sværere at fange hende med kameraet, haha.

Vesten herunder er 3.forsøg på at lave den uhyre simple vest. Du kan se mit første forsøg her. Til sidst lykkedes det at lave den uden fejl. Alligevel er min udtagninger blevet ret tydelige. Øv. Det må jeg jeg prøve at lave om næste gang. 
Opskriften vil jeg absolut anbefale alle strikke-begyndere, som jeg selv, at prøve. Den er dejlig nem og ligetil og findes ganske gratis lige her hos Vaskavulla.
Garnet er Drops Meriono Extra Fine. Jeg har brugt det meste af 2 nøgler til vesten herunder.
Pindende er str. 4,5 fra KnitPro. Både pinde og wire (40cm) er korte.
Med det garn og de pinde endte vesten med at blive str.74-80. Det passer meget godt til KJ der lige er blevet 1 år. 
Efter vask har vesten faktisk givet sig lidt og det gør bestemt ikke noget. Jeg synes godt man kan se forskellen i bredden på den lilla vaskede og den pink test-vest. 

Test-vesten er lige nu ved at blive strikket til en Pixielue. En elefant-hue jeg forelskede mig i for år tilbage da jeg faldt over den hos Tante T, hvor du kan finde en gratis opskrift. Men når man som jeg ikke er ferm til strik, kan det være svært at overskue den norske opskrift. Heldigvis fandt jeg tilfældigvis en dansk opskrift i den lokale strikkebiks. Så hvis du vil have den på dansk er den i hæftet Tilbehør no.59 fra Hjertegarn. Hvem der kom først må andre gætte på. Jeg gætter på at det er en ældgammel opskrift der bare er blomstret op igen.

Inspirationen til at få gjort noget ved lysten til at strikke Pixieluen fik jeg hos Mig og My. Se en af hendes fine udgaver her. Tilbage i september kan jeg se , tsk tsk. Og det var jo som nævnt i andet indlæg også her jeg fandt inspiration til at lave Vaskavulla vesten. Det er nogle måneder siden der var september, men nu er huen endelig på pindene. Og den viser sig jo at være overraskende nem at lave :-) MiniBanDitteN (som faren kalder hende) <3
6 kommentarer:

 1. Den ble kjempefin!
  Ha en strålende dag videre Ditte! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Hege :-) Og også dejlig dag til dig!
   - jeg er ikke tilfreds med udtagningerne, men jeg øver mig i at blive bedre til at strikke! Når pixieluen engang er færdig vil jeg prøve at gå igang med Lene Holme Samsøe's Bella Tunika. Den er så vældig fin.

   Slet
 2. Jeg er også vild med de veste, men min mor har ikke strikkelysten for tiden, så jeg må vist snart finde en som vil strikke for mig :) kh Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! Også mig. Man kan simpelthen ikke få for mange veste :-) Hvis du har den mindste lyst til selv at prøve strik, så er den her vest et rigtig fint begynder projekt. Når jeg fatter opskriften, så er det ikke svært ;-)

   Slet
 3. Den er blevet så fin din vest :-) Jeg synes også udtagningerne er svære ikke at få synlige - jeg har lavet dem lidt anderledes på min anden vest (den Oskar rent faktisk kan passe!) - Det vil jeg lige skrive om, når jeg laver indlæget snart ;-)
  Jeg glæder mig så meget til at se din hue :-)
  Tak skal du have ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-) Jeg er så glad for at det endelig lykkedes mig at lave en jeg er glad for. Jeg kan simpelthen ikke få for mange veste til KJ.
   Tak, jeg glæder mig virkelig også til at se huen og se om den passer. Der mangler ikke mange pinde før den er færdig. Jeg er nemlig kommet i tanke om at jeg slog op til str "børnehave", og det tror jeg den ender med at være - netop str.3-5 år. Så må jeg lave en mere. Jeg har rigeligt garn på lager, haha :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...