fredag den 8. november 2013

Leo fløjl smækbukser - Babymonth #8

Først vil jeg sige tusind tak til alle jer der gider kigge med her på siden! 
Tak for jeres besøg herinde og tak for alle de søde kommentarer I giver. Det er virkelig dejligt at læse dem og det giver en god anledning til også at komme på besøg hos jer og opdage nye skønne ting.
Tak for jeres tid!

Tirsdag aften syede jeg de lækreste leo smækbukser! Jeg var simpelthen så glad og tilfreds med resultatet. Onsdag blev de prøvet på husmodellen - FAIL. De sidder virkelig dårligt. 

Kritik af pasformen: 
- Buksedelen sidder fint. 
- Overdelen er alt for bred
- Overdelen er for kort når barnet sidder 
- Ærmegabet er for åbent.
- Stykket på brystet går ikke langt nok op. 

Det er bare så ærgerligt for jeg synes virkelig de er blevet fede og ikke mindst bløde og varme.
Jeg blev så inspireret af at se alle Laralils flotte smækbukser. Og da jeg på Instagram så Smuttii's flotte overalls blev jeg simpelthen nød til at prøve at gøre de to damer efter! Smuttii inspirerede til at lave rib i bunden - selvfølgelig, det er da smart. Foresten viste Laralil, i går,  en smart både til at sy for i smækbukser, se det her.

I dag har jeg lånt et par fine smækbukser af en fra min mødregruppe, nu vil jeg forsøge at tegne dem over og lave et par bukser mere, der forhåbentligt sidder bedre.

Mønster er Chili fra Stof2000. Jeg har faktisk lavet et par tidligere, du kan se dem her.
Stof er leopardmønstret fløjl, foret er lavet af en lækker blød bomulds voile og i bunden sort rib. Alle tre var fra lageret, men købt i 2012 i Stof2000.22 kommentarer:

 1. Hvor er det ærgerligt, at bukserne ikke passer. De er ellers så fine! Jeg er imponeret over, at du når at sy og blogge så meget. Det er skønt at læse med! Selv har jeg ikke nået et eneste blogindlæg i november endnu, men idéerne er der, og inspirationen bliver heldigvis holdt ved lige ved at læse om dine og andres projekter. Hav en dejlig dag! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så ærgerligt at de ikke passede!
   Tusind tak for din søde kommentar. Og ja, efter din ros, kom der pludselig langt imellem indlæggene igen. Sådan er det, nogle gange går det derudaf og man får lavet og blogget en masse, så kommer sygdom og andre ting på tværs og man blogger mindre. Jeg kender godt din følelse af at ideerne og inspirationen er der, men det bliver ikke ført ud i livet. hvis man ikke passer på kan det ende med at blive helt frustrerende ;-)
   Håber din hverdag snart giver dig tid til lidt ego tid med krea ;-) Kh

   Slet
 2. Hvor er de bare fede og hvor træls. Jeg har selv en dreng med smal og lang overkrop, så smækbukser og andet der involverer hele kroppen har jeg altid ændret mønster på. Hans krop har altid set således ud - f.eks. str. 74 bredde overkrop, men 80 længde. Str. 74 længde ben, men bredde 80. Så smækbukser har jeg altid løst med at tage en str. mindre end den jeg skulle bruge, for så er bredden ok og så blot forlænge overdel og ben til en str. størrer. Jeg håber du får løst det og får syet et par bukser du kan bruge :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så træls! Ahhh, yes forstår godt hvad du mener. Jeg må prøve mig lidt mere frem næste gang. Jeg ved dog ikke helt om jeg opgiver det med at lave smækbukser eller om jeg finder en løsning. De er lidt i skammekrogen pt ;-)
   Tak for din søde kommentar!

   Slet
 3. Husk at prøve de lånte overalls på hende først. Synes desværre tit at msn må sy om eller tegne efter noget barnet har i forvejen.

  SvarSlet
  Svar
  1. God pointe! Det sagde min kæreste nemlig også, det havde jeg slet ikke tænkt på. Stupid ;-) Imellemtiden har jeg set at jeg tilfældigvis har Ottobre bladet med de smækbukser Laralil anbefaler. Så måske kaster jeg min kærlighed på smækbukser i strækstof i stedet? Pt. er ideen strandet lidt i skammekrogen :-)

   Slet
 4. De er ellers SÅ fine. Virkelig ærgerligt at de ikke er gode.

  SvarSlet
 5. SIkke dog en skam! Jeg synes ellers de er skønne! Håber det næste par går noget bedre :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. :-( Jep… Det er så surt. Tak :-)

   Slet
 6. Hvor er det bare ærgeligt at de ikke sidder godt, for de er da vildt fede. Jeg har selv syet et par overalls til min 1 årige, og de blev rigtig gode i pasformen, mønsteret var fra Onion nr. 10016, bare lige et lille hint:) du kan se dem her http://nicoliviakj.blogspot.dk/2013/09/bukser-bukser-og-bukser.html

  Det er ellers nogle virkelig fine ting du får lavet, jeg nyder at følge med:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for link. Måske er det det mønster jeg skal sætte min lid til når det kommer til overalls i fast stof. Lige nu er ideen strandet lidt :-)
   Tusind tak for at du følger med, det betyder rigtig meget :-)

   Slet
 7. Træls når mønstre har dårlig pasform. Jeg ville nok lave dem til bukser og en lille kort vest :) Og så sætte et lille pufærme/flæseærme på vesten, hvis du har mere af det skønne leopardfløjl :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sjovt du siger det, jeg havde nemlig klippet en lille bue der skulle være puf-flæse på ærmet. Den fik overhovedet ikke lov at komme på da jeg blev sur på projektet ;-) Lige nu er det strandet og jeg afventer at min tålmodighed skal vende tilbage så jeg kan komme videre med Projekt smækbuks ;-)

   Slet
 8. Hvor ærgerligt med pasformen. Det er dejligt at læse med hos dig :-)

  SvarSlet
 9. Nej hvor er det ærgerligt. Især når de nu er så toplækre! Og sikken en dejlig blog, her vil jeg blive hængende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord! Jeg er ikke en særlig ihærdig blogger, jeg blogger i bølger. Lige pludselig og så stilhed. Sådan er det :-) Men tak for at du følger med :-)

   Slet
 10. Så ærgeligt når pasformen bare er noget møg, især når man ellers er glad for resultatet..... Ja og tiden der er brugt.... Men så ved du det til en anden gang, så helt spildt er det jo ikke;-)
  For de er virkelig rigtig frække!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså tit rigtig svært med det pasform! Det er selvfølgelig et af vilkårene. Du har helt ret, helt spildt er det bestemt ikke, jeg blev erfaring rigeere ;-)
   …pisse ærgerligt er det så at jeg har klippet for meget af bukserne da jeg ville sætte rib i taljen, så nu ligger de i skammekrog igen :-)

   Slet
 11. De ser ellers helt extremt fine ud - hvor ærgeligt !

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. De var/er nemlig så fine :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...