fredag den 1. november 2013

Sy betræk til puslepude - Babymonth #1

Det her betræk syede jeg sidste år i november da jeg gik og ventede på babys ankomst. Jeg er stadig utrolig glad for det, hvilket er meget heldigt, da man godt nok ser det mange gange om dagen ;-)

Selve puslepuden har plastik betræk og er den billigste fra BabySam til ca.130 kr. 
Stoffet er fra Stof og Stil, men købt tilbage i foråret 2012, så det er ikke sikkert det er i butikkerne længere. 

Jeg startede med at købe puden, måle siderne op og så lavede jeg egentlig bare nogle stykker stof der passede til de mål plus 1 cm sømrum. Jeg valgte at lade bunden være åben så det er nemt at tage betrækket af og på. Desuden gør det at pudens plastik kan "suge" sig fast på puslebordet og puden dermed ligger fast. Det fungerer rigtig godt.
Betrækket består derfor af en overdel, 4 sider og en krans til bund (se billedet).
Det mest tricky er nok den kantede side (for og bag). For at kunne klippe stof dertil satte jeg puslepuden på højkant på et stk A3 papir (eller 2 A4 limet sammen) og tegnede omridset af kanterne op. Derefter rettede jeg linjerne til med en linial og lagde 1 cm sømrum til. Det blev virkelig godt! 
Alt i alt var projektet meget nemmere end jeg havde frygtet.

Ovenpå puslepuden har jeg altid en stofble. Den er hurtig at skifte hvis der sker uheld. Stofbleerne er ikke samme størrelse da de er fundet i genbrug, til gengæld er de samme lækre fuchsia farve. Det har min mor ordnet ved at farve dem med Dylon textilfarve. 
P.s. hun har altså ikke givet 80kr for farven, men fundet den i en rodekasse hos Matas til 10kr. Så hold øjnene åbne ;-)

I morgen viser jeg flere billeder og fortæller hvordan min kæreste har bygget vores puslebord.
14 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak Camilla :-) Og tak for din kommentar.
   Jeg havde ikke fået dig på min blogroll, nu er du med! Glæder mig til at se hvad du mere viser ud over den fine flagranke.

   Slet
 2. Super god idé. Den kunne jeg godt tænke mig at kopiere lidt af... Trænger i det hele taget til at få peppet puslepladsen lidt op :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Dejligt du blev inspireret. Stjæl og kopier hvad du kan ;-) Jeg viser, som skrevet nogle flere billeder af bordet i morgen, og søndag viser jeg noget mere af den hæklede uro der hænger over.
   Glæder mig til at se dine strikkede ting. Jeg elsker også uld <3

   Slet
 3. Sikke en smart idé med kransen under bunden på puslehynden, og hvor er den dog flot! Lynlåsen på betrækket til vores puslehynde er lige blevet ødelagt efter endnu en vask, men din løsning uden lynlås er tiltalende, for det er jo nok ikke sidste gang, at betrækket skal vaskes ... Jeg tror, at jeg vil lade mig inspirere af dig, når jeg skal have lavet et nyt betræk. Tak for fine billeder af både top og bund. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogle gange er det bare rart at være den lynlås kvit! Øv at jeres betræk er gået i stykker, det er altså så irriterende. Jeg har selv noget sengetøj hvor lynlåsen er gået i stykker efter få vaske, det er ikke i orden :-/

   Dejligt hvis mit indlæg har kunnet inspirere til at sy et andet betræk hvor lynlåsen IKKE kan drille :-)

   Slet
 4. Øv altså, jeg skrev en længere kommentar tidligere, den er åbenbart forsvundet!

  Nå men jeg prøver igen!

  Rigtig lækker plads i har der! Det stof er bare så fint, det kunne jeg heller ikke stå for i sin tid!

  Jeg har også selv syet puslehyndebtræk nogle gange, med blandet held for det færdige resultat!
  Nu har vi bare en flad hynde på puslekommoden, som passer præcist i målene (hvilket ingen af de ordinere puslehynder, som jeg kunne finde, gjorde. Hader når det rucher rundt) så nu ligger den fuldstændig fast og fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh, det er så irriterende når man mister det der er skrevet. Tak for at du tog dig tid til at skrive en ny!
   ...nu var jeg jo lige lidt mere rundt på din blog og spottede godt en fin nederdel du havde syet i stoffet. Det er altid helt uvant at se stoffet brugt til beklædning istedet for til "møbler"/ting. Jeg har nemlig en del i det stof kan jeg godt afsløre, haha. More to come ;-)

   Jeg hader nemlig også når underlaget ikke ligger stille; godt du fandt en madras der kunne bruges. Har du ikke bare syet et betræk til den?

   Slet
 5. Sikke et fint betræk :o)
  Kh Sabrina

  SvarSlet
 6. Det er virkelig fint lavet, og det er en god ide at lade bund være bund. Det må jeg huske til en anden gang jeg skal sy en!

  SvarSlet
 7. Hej Ditts
  Hvor er din pude fin :) Må jeg spørge, hvor meget stof du har brugt til den?
  Mange hilsner Sofie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Sofie. jeg ved faktisk ikke hvor meget stof der gik. Desværre :-/
   Vh
   Ditte

   Slet
 8. Hold nu op hvor er den flot! Jeg ville ønske jeg kunne det. Men jeg prøvede under min sidste graviditet, og det var åbenbart over mine sykompetencer ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Signe :-) Måske du har mere held næste gang ;-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...